54 éves Szőke András színész,filmrendező. Isten éltesse, köszöntsük őt sok lájkkal!

54 éves Szőke András színész,filmrendező. Isten éltesse, köszöntsük őt sok lájkkal!

0

A szentesi gimnázium színészosztályába járt. Több amatőr színházi csoportban is játszott. Tizenöt éves kora óta amatőrfilmes.1981-87 között a...

loading...

A szentesi gimnázium színészosztályába járt. Több amatőr színházi csoportban is játszott. Tizenöt éves kora óta amatőrfilmes.
1981-87 között a legfontosabb filmes műhelyben, a Szomjas György vezette Kőbányai Filmstúdióban, majd 1990-től 1991-ig az un. Közgáz Vizuális Brigádban dolgozott. A csoport tagjaként a Tilos Rádió munkatársa is volt. 1995 és 1999 között rendszeres műsora volt. A Magyar Független Film- és Videoszövetség tagja volt, 1992-ben pedig a főtitkára lett. Több mint harminc amatőr filmet készített már, melyek zöme alacsony költségvetésű. Az igazi sikert és elismerést aVattatyúk (1990) hozta meg számára. Sajátos humora és jellegzetes kinézete révén a színpadon, filmen és a televízióban is egyaránt sikeres egyéniség.
1990 óta Taliándörögdön él, ahol a helyi plébánossal együtt egy rendhagyó helytörténeti múzeum kialakításán, az Ősök Háza projekten dolgoznak. Fiatalok, főleg rossz sorsú, pl. nevelőintézeti gyerekek vizuális nevelésével is foglalkozik, eredményesen.
Sikeres párost alkot Badár Sándorral, akivel egy gimnáziumba jártak. A stand-up comedy műfajával rendszeres fellépői a Godot Dumaszínháznak.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!
loading...

SZÓLJ HOZZÁ