A bajorországi horrorbaleset miatt gyászoló testvér: Magunkra maradtunk

A bajorországi horrorbaleset miatt gyászoló testvér: Magunkra maradtunk

0

Eddig semmilyen segítséget nem kaptak a magyar államtól a gyászolók – állítják az autóbalesetben elhunyt fiatalok családtagjai. Rengetegen fogtak...

loading...

Eddig semmilyen segítséget nem kaptak a magyar államtól a gyászolók – állítják az autóbalesetben elhunyt fiatalok családtagjai.

Rengetegen fogtak össze a tragikus autóbaleset magyar áldozataiért. A Face­bookon gyűjtés szerveződött, ugyanis több gyászoló családtag szerint a magyar állam magukra hagyta őket.

 

– A médiában megjelent hí­rekkel ellentétben a Külügyminisztérium és egyéb hivatalos szervek által nyújtott segítség annyiban merült ki, hogy a mi megkeresésünkre válaszolva egy e-mailt küldtek. Telefonos beszélgetés alkalmával tudatták továbbá, hogy semmiféle anyagi segítséget nem tudnak nyújtani, illetve kiutazásunk esetén tolmácsot sem tudnak biztosítani. A tragédia következményeinek megoldásában magunkra maradtunk – állította Facebook-oldalán a nyíregyházi Brigitta, akinek két fiútestvére is érintett volt a balesetben.

 

Gergő azonnal elhunyt, Tibor jelenleg kómában van. Úgy tudni, hatodikként ő feküdt a Mazda csomagtartójában az ütközés idején. Brigittával közölték, Gergő holttestét a másik két áldozathoz hasonlóan a kaltentali halottasházba vitték, illetve a hazaszállítására javasoltak nekik egy céget. Természetesen kerestük tegnap a Külügyet is, de lapzártánkig nem reagáltak.

Az áldozatok között volt a húszéves Erik is. A bodajki srác a Bakonysárkányi SE futballklub ifjú tehetsége volt. Úgy tudjuk, Erik szülei is hasonló tájékoztatást kaptak, de már az ő részére is érkeznek adományok. Az internetes gyűjtés mellé szinte a tragikus hírrel egy időben egy ma­gyarok vezette németországi autókereskedés állt. – Nagyon úgy nézett ki, ezt nekünk kell szervezni a továbbiakban, így kerültünk kapcsolatba az elhunyt fiúk hozzátartozóival. Azóta is folyamatosan kapcsolatban va­gyunk velük. Az egyik elhunyt családja most érkezik ki hétfőn, a sok felajánlásnak köszönhetően autó, szállás, teljes ellátás, tolmács biztosítva van már számukra – mondta a Borsnak a Német Autó Bazár munkatársa, Kovács Miklós, aki úgy tudja, a három túlélő állapota már kielégítő.

A túlélők között egy ajkai fiatal is van, Dávid, a veszprémi születésű Laura pedig az autót vezethette, ők is jó ismerősök voltak. Mindannyian egy kaltentali élelmiszerbolt raktárában dolgoztak.

Forrás: www.borsonline.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!
loading...

SZÓLJ HOZZÁ