Angela Merkel, Obama mellé állt! Kemény lépést tesz Oroszország ellen!

Angela Merkel, Obama mellé állt! Kemény lépést tesz Oroszország ellen!

0

Angela Merkel német kancellár szigorítani szeretné az Oroszország elleni szankciókat – közölte a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung a...

loading...

Angela Merkel német kancellár szigorítani szeretné az Oroszország elleni szankciókat – közölte a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung a kancellár környezetéből származó forrásaira hivatkozva.

A vasárnap megjelenő cikkről a lap már szombat este közölt egy rövid összefoglalót a honlapján.

Az írás szerint az Oroszország elleni szankciókat a légiipar vagy a védelmi minisztériumhoz köthető iparágak elleni intézkedésekkel bővítenék.

A lap cikke felhívja a figyelmet arra, hogy az Oroszország ellen még az ukrán konfliktus idején bevezetett szankciók szigorítását nemcsak az uniós tagországokkal, hanem a koalíciós partner SPD-vel is nehéz lesz elfogadtatni. A szociáldemokraták a dél-európai államokhoz hasonlóan ugyanis elutasítják szankciók szigorítását, a lap ugyanakkor megjegyzi, hogy az utóbbi időben “nőtt az oroszokkal szembeni ellenérzés”.

Ehhez hozzájárult az ENSZ-segélykonvoj elleni szíriai támadás – amelyet a nyugatiak vádja szerint az orosz légierő követett el -, valamit az oroszoknak a heves harcok sújtotta, napi szinten bombázott Aleppóban való tevékenysége is.

A cikk rámutat arra, hogy Barack Obama amerikai elnök telefonon biztosította Merkelt: támogatna egy “kemény választ”, ha az európai uniós országok erről döntenek

forrás: inforadio.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!
loading...

SZÓLJ HOZZÁ