HIHETETLEN! 2017. JANUÁR 1-TŐL VÉGLEG ELTÖRÖLHETIK A TARTOZÁSODAT! NÉZD MEG KIKRE VONATKOZIK!

HIHETETLEN! 2017. JANUÁR 1-TŐL VÉGLEG ELTÖRÖLHETIK A TARTOZÁSODAT! NÉZD MEG KIKRE VONATKOZIK!

0

Véglegesen eltörölhetik a tartozásod!: hihetetlen, de igaz a hír a magyar hatóságtól! Elképesztő változás jön 2017. januártól – lemond a tartozások...

loading...

Véglegesen eltörölhetik a tartozásod!: hihetetlen, de igaz a hír a magyar hatóságtól!

Elképesztő változás jön 2017. januártól – lemond a tartozások egy részéről a NAV!

Több változás is lesz jövőre.

2017-től az adótartozásokkal kapcsolatban an több fontos változás is lesz: az adótartozás végrehajtáshoz való jog elévülési ideje 5 évről 4 évre csökken. A 10 000 forintot meg nem haladó tartozást behajthatatlanság címén véglegesen törölni kell, ha az adós bankjánál vezetett fizetési számlájára kivetett inkasszó eredménytelen volt.

A 100 000 forintot meg nem haladó tartozásokat behajthatatlanként véglegesen törölni lehet, amennyiben a NAV a végrehajtás érdekében minden intézkedést megtett, de az eljárás végrehajtható vagyon hiányában nem vezetett eredményre. Ezeket a tartozásokat a NAV a továbbiakban már nem tarja majd nyilván.

A 100 000 forintot elérő tartozást a NAV az eddigi gyakorlatnak megfelelően végrehajtható vagyon hiányában behajthatatlannak minősíti és a végrehajthatóvá válásáig, illetve a végrehajtáshoz való jog elévüléséig nyilvántartja. Az önkormányzatok a korábbi 10 000 forint helyett, már csak az 50 000 forintot meghaladó köztartozások esetén kereshetik meg a NAV-ot adóként történő behajtás érdekében.

Forrás : szabolcsihir.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!
loading...

SZÓLJ HOZZÁ