Így kaphatsz pénztámogatást csatornadíjra és vízdíjra! Mutatjuk a feltételeket!

Így kaphatsz pénztámogatást csatornadíjra és vízdíjra! Mutatjuk a feltételeket!

0

FIGYELEM! ÍGY KAPHAT VÍZDÍJ ÉS CSATORNADÍJ KOMPENZÁCIÓT – PÉNZT KAPHAT, AMIRE NEM SZÁMÍTOTT!   A csatorna és vízhasználat után kaphat vízdíj...

loading...

FIGYELEM! ÍGY KAPHAT VÍZDÍJ ÉS CSATORNADÍJ KOMPENZÁCIÓT – PÉNZT KAPHAT, AMIRE NEM SZÁMÍTOTT!

A csatorna és vízhasználat után kaphat vízdíj illetve csatornadíj kompenzációt, aki a feltételeknek megfelel. Az önkormányzatok jogosultak ilyen módon enyhíteni a közüzemi költségeken az olyan háztartásokban, amelyek az önkormányzati rendeletben foglalt feltételeknek megfelelnek. Sok kicsi sokra megy, még ha pár ezer forint is így a megtakarítás. Nézzük, kiknek adható vízdíj és csatornadíj kompenzáció.

Az önkormányzatoknál locsolási kei kedvezményt is kaphatnak a fogyasztók, ha előre írásban bejelentik, hogy a lakóházukhoz, otthonukhoz tartozó telkükön locsolni fognak. A kedvezmény lakossági fogyasztóknak jár, akik házi kert öntözést folytatnak. A locsolási kedvezmény akkor jár, ha nem elkülönített a mérés.. Az ivóvíz fogyasztás 10 százalékát vonják le a végfogyasztásból.

 

Vannak települések, ahol a gazdálkodási célú vízfogyasztás esetén is járhat kedvezmény, akkor ha saját víztermelő kapacitását részben vagy egészben közüzemi ivóvíz szolgáltatással váltja ki, és a fogyasztása eléri az önkormányzati rendeletben foglalt mennyiséget (ez általában elég magasan van meghatározva, általában minimum 100 ezer köbméter. A kedvezmény sávos, vagyis, minél több a fogyasztás, annál több a kedvezmény százaléka)

Azt, hogy a lakóhelyünkön működő önkormányzat mekkora vízdíj kompenzációt ad, az adott önkormányzat rendeletében nézhetjük meg. Az önkormányzatok rendeleteiket honlapjukon is közzé teszik. A rendeletben találjuk meg, hogy pontosan mekkora a kompenzáció mértéke és azt milyen feltételekkel és kinek adják meg. Meglehet, hogy az önkormányzatunk szociális szempontból ítéli oda a kedvezményt, és például egy főre jutó jövedelemhez, vagy éppen más szociális juttatáshoz köti a kompenzációt. Van település, ahol az idén hatályos rendeletben a víz, csatorna és szemétszállítási díjat is kompenzálja, és az egy főre jutó jövedelemhez köti, valamint a kompenzációt kérelemre lehet igénybe venni. Érdemes lehetőleg már év első napján beadni a kompenzációs kérelmet, ha jogosultak vagyunk rá, mert visszamenőleg nem állapítják már meg.

Ehhez a témához kapcsolódik az is, hogy a kormány kijelentette, az országban egységes lesz a vízszolgáltatás díja a jövőben, ezzel megszűnnének az aránytalanságok is az ország egyes területei között. Ez azért is fontos, mert sokszor azokon a térségeken kerül többe a szolgáltatás díja, ahol alacsonyak a fizetések és nagy a munkanélküliség. Ezt szüntetné meg a kormány új rendelkezése.

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK! HOZZÁSZÓLNI LENTEBB TUDSZ!
loading...

SZÓLJ HOZZÁ